Tuinontwerp

Een tuin om van te genieten begint bij een goed doordacht ontwerp. Een ontwerp dat past bij uw smaak en wensen. Wij ontwerpen zelf. Onze creativiteit leidt telkens weer tot verassingen. Sterke vormen, nieuwe plantcombinaties en een verscheidenheid aan materiaalgebruik zorgen elke keer voor een unieke tuin.

1001 Mogelijkheden

De keuze uit planten, bomen en struiken is enorm. Ook zijn er vele mogelijkheden als het gaat om materialen voor bestrating en houtwerk. En jaarlijks komen er nieuwe producten bij. Producten om duurzame tuinaanleg mogelijk te maken bijvoorbeeld. Maar ook nieuwe vormen, kleuren en materiaaltypen. Wij staan voor echte producten. Wij staan ervoor dat producten uitstralen naar het geen van wat ze zijn. Een muur in de tuin is gemetseld en niet een plaat met stuc erop. Een gazon bestaat uit gras en niet uit kunstgras. Een vlonder met houtlook is daadwerkelijk hout. Echtheid is het kernwoord, waarbij 1001 mogelijkheden zich voordoen.

Heeft u liever eerst wat meer informatie? Laat het ons weten. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden, materialen en werkzaamheden die wij voor u kunnen verzorgen.

Van ontwerp naar realisatie

Hieronder volgen enkele voorbeelden van gerealiseerde ontwerpen.  

Beplantingsplan

Als toevoeging op het tuinontwerp kunnen wij een beplantingsplan voor u maken. Zo ziet u welke planten bij u én uw tuin passen. Ook krijgt u een idee waar deze komen te staan. Facetten die bij het kiezen van de beplanting een rol spelen zijn zonlicht, bodem, hoogten, kleuren, vormen en dergelijke ofwel: de juiste plantsoort-combinaties.

Inspiratie opdoen?
Kijk bij onze gerealiseerde projecten. Volg ons ook op Facebook voor informatie over actuele projecten.

Klimaatverandering

Deze nieuwbouwtuin is klaar voor de toekomst. In beginsel is het van belang dat wanneer er nieuwe aanplant in uw tuin plaatsvindt, deze met voldoende zorg worden onderhouden. Watergeven behoort hiertoe. Een tuin laten verdrogen is uiterst zonde.

Klimaatverandering  is iets, waar ook bij de aanleg van tuinen, rekening gehouden dient te worden. Extremen als overvloedige hoosbuien of lange droge perioden komen frequenter voor. Een oplossing voor de droge perioden is het laten aanleggen van een totale beregeningsinstallatie. Met zo’n installatie vormt er zich een gezonde tuin met minimale inspanning voor de klant. Watergeven door uzelf behoort tot het verleden en u zult klaar zijn  voor de toekomst waarin vaker en langer droge perioden voor zullen komen. Het slaan van een grondwaterput behoord hierbij tot de mogelijkheden. Middels een pompinstallatie kan er gebruik gemaakt worden van grondwater om zo u tuin van voldoende water te voorzien. Het gehele systeem kunnen wij voor u realiseren.

Deze vijvertuin is aangrenzend aan een boerderijtuin aangelegd. De vijver heeft een Cor-Ten stalen rand. De robuuste eiken pergola met schaduwdoek boven het  oude gebakken klinker terras zorgen voor een mooi hoekje aan het water.

Deze nieuwbouwtuin is klaar voor de toekomst. In beginsel is het van belang dat wanneer er nieuwe aanplant in uw tuin plaatsvindt, deze met voldoende zorg worden onderhouden. Watergeven behoort hiertoe. Een tuin laten verdrogen is uiterst zonde.

Klimaatverandering  is iets, waar ook bij de aanleg van tuinen, rekening gehouden dient te worden. Extremen als overvloedige hoosbuien of lange droge perioden komen frequenter voor. Een oplossing voor de droge perioden is het laten aanleggen van een totale beregeningsinstallatie. Met zo’n installatie vormt er zich een gezonde tuin met minimale inspanning voor de klant. Watergeven door uzelf behoort tot het verleden en u zult klaar zijn  voor de toekomst waarin vaker en langer droge perioden voor zullen komen. Het slaan van een grondwaterput behoord hierbij tot de mogelijkheden. Middels een pompinstallatie kan er gebruik gemaakt worden van grondwater om zo u tuin van voldoende water te voorzien. Het gehele systeem kunnen wij voor u realiseren.

Nog iets bijzonders in deze tuin is de eis van de klant. De eis was om maximaal vier plantsoorten te gebruiken. Dit hebben wij met beide handen aangegrepen. Er gaat gebruik gemaakt worden van hagen van groene en rode beuk (’s winters zal dit een egaal beeld opleveren, namelijk egaal bruin), bomen van verschillende Esdoornsoorten, lampenpoetsegras en pluimhortensia’s. Dit gaat in de toekomst voor een zeer verrassend effect zorgen.

Benieuwd naar het eindresultaat? Volg ons social media en blijf op de hoogte van de gerealiseerde tuinen.

Een strak ontwerp

Waarom ontwerpkosten

Ontwerpen is een creatief proces waarbij kennis, kunde en creativiteit een belangrijke rol spelen.

Echter, ontdekten wij door de jaren heen dat enorme tijdinspanningen, creatieve inspanningen en dergelijke, te vaak,  tot niets uitliepen. Daardoor bestond de kans op een negatieve spiraal vanuit onze kant, waardoor inzet op nieuwe creatieve uitspattingen zou kunnen gaan afnemen.

Door prijzen te hanteren hopen wij er ook voor te zorgen dat de klant vooraf beter heeft kunnen nadenken over het nemen van een nieuwe tuin. Het is op deze wijze misschien iets minder vrijblijvend maar zorgt anderzijds dat de klanten die daadwerkelijk een nieuwe tuin willen een passievol ontwerp voorgelegd zullen krijgen.

Kosten ontwerp

0  tot 100 m2 :               €365,-

100 tot 200 m2:            €525,-                    

200 tot 400 m2:            €650,-

400 tot 800 m2:            €775,-

800 tot 1000 m2:          €925,-

1000 tot 1500 m2:         €1.125,-

>  1500 m2:                  Prijs op aanvraag

 

Alle bedragen zijn inclusief btw.

Heeft u een vraag, wilt u meer info of wilt u een afspraak maken?
Bel of mail Gijs Jissink
0545 – 47 47 84 – info@jissink.nl